Съвети

Реновиран апартамент от 75 м²

Реновиран апартамент от 75 м²

Местоположението на това етаж, в централен квартал на Мадрид, Той накара собствениците му да решат да го купят. При първоначалното разпределение на къщата обаче 75 м² не са използвани.

Архитектите Силвия Чусиньо и Франсиско Осин се изправиха пред задачата промяна на остарялото планиране, с дълъг тъмен коридор, който водеше към хола. Това беше в центъра на къщата, без прозорци или естествена светлина, заобиколен от малки стаи и с единична баня. Чусиньо и Аусин събориха всички прегради и пренаредиха пространството. Сега от залата - по-малка - влизате вдясно към спалня. От предната страна продължавате по коридор, в който вдясно има тоалетна и баня, а в крайна сметка кухня. Концепцията на кухня като зона за преминаване Това е един от ключовите моменти на реформата. От там можете да влезете в хола - разположен в края на пода, до прозорците - през плъзгаща се врата със стъклено листо, така че, ако искате да станете независими от дим и миризми, вратата се затваря без възпрепятстват преминаването на естествена светлина. Кухнята включва също трапезария; Оттук отивате в спалнята, която от своя страна контактува с хола чрез плъзгаща се врата.

Идеята беше да се създаде единно кръгово пространство това би позволило достъп до хола от кухнята и спалнята, но с възможност да се направи всяка стая независима, ако е необходимо. За да се подобри усещането за уникално пространство, подът беше павиран с дърво от ятоба, а шкафовете бяха избрани с лицевата част от ДМ, лакирана в бяло; Така че няма визуална почивка между стаите. на търсене на светимост също доведе до замяна на преградата, която разделя банята от тоалетната - това без прозорци - с чаша, която позволява преминаването на светлината. Накратко, различно и функционално разпределение.

Реклама - Продължете да четете по-долу Светло същество

Мебелите и тапицерията на хола са избрани в светли тонове, така че атмосферата да е ярка. Детайлите в ярки тонове внасят характер и топлина в пространството. Диван Никала и маси за кафе; Всичко от Ikea. Фотьойли от 60-те години, тапицирани с дамаски Antoñita Jiménez. Възглавнички, от LaDecó. Килим и аксесоари, продава се в La Oca.

Стъпка в кухнята

Всекидневната стана независима от кухнята с плъзгаща се стъклена врата с бял лакиран ДМ профил, който, когато е затворен, позволява преминаването на естествена светлина от хола. Стоманени картини от серията Diario del Tiempo от Жозе Мануел Нуево.

Работна и учебна зона

Създадена е работна зона до един от прозорците на хола, състояща се от бюро и фотьойл в класически стил. Ъгълът беше завършен с рафтове на стената за поставяне на книгите и с нисък шкаф с чекмеджета. Бюрото и столът бяха закупени в Ел Растро.

Мебели с индивидуалност

В хола има скрин в стил арт, който собствениците са придобили на пазар и са възстановили. Имайки чекмеджета, освен че е декоративен, скринът решава проблема с пространството за съхранение. Xurxo Oro живопис, придобита в Ad Hoc Gallery.

Заедно, но разделени

Всекидневната и кухнята споделят едно и също пространство само чрез отваряне на плъзгащата се врата. С този ресурс архитектите създадоха визуална приемственост, която прави средата да изглежда по-широка. За това допринася използването на един и същ под от ятоба в цялата къща. Хладилник от неръждаема стомана, от General Electric.

Трапезария със светлина

Трапезарията стоеше до прозореца, между кухнята и килер с гладки врати, които се прикриваха със стената; Вътре шайбата и сушилнята са скрити. маса ЛИПСА, от Икеа. Домакинство, от Ла Ока. Столове, наследство.

Опорен стълб

Един от стълбовете, които поддържат структурата на къщата и който не може да бъде премахнат с реформата, помага да се определи зоната за хранене.

Черна дъска в кухнята

Една от кухненските стени беше покрита със специална боя, която я превръща в шисти. В допълнение, черната стена очертава кухненското пространство - стъпвайки в хола - и визуално скъсява коридора, когато се гледа от входа.

После кухнята

Кухнята беше замислена като зона за преминаване към хола, така че беше украсена с модули Faktum с врати APPLÅD Бяло, всичко, от Ikea. Кранове, придобити в Бадияле. Домакински уреди. Снимките са на Пиер Гоннорд.

Остъклен отпред

Изглед към кухнята с вратата, водеща към хола, на заден план, затворена. Същото полупрозрачно стъкло на вратата е използвано и за защита на стената в зоната за готвене.

Звънец, направен за измерване от Inox Orense. Керамично стъкло, Fagor. Плот от Silestone, инсталиран от Valcárcel. Кухненските съдове са от La Oca.

Стъпка към спалнята

Спалнята също общува с хола чрез плъзгаща се врата. В подножието на леглото беше разположен преден шкаф, който се простира до дневната зона и засилва усещането за приемственост между двете пространства.

Самостоятелна спалня

След реформата е създадено кръгово разпределение, което позволява достъп до хола както през кухнята, така и в спалнята. Тази има двойна врата: плъзгаща се към хола и по пътя към кухнята, за да я освободи от дим.

Спокойна декорация

Рафтовете с малко дъно бяха поставени в спалнята, които не затрудняват циркулацията. Малм легло и рафтове ЛИПСА, от Икеа. Юрган от Descamps. Снимки, от Пиер Гоннорд. Картина от Хуго Проаньо.

Баня в светъл цвят

Банята беше покрита с пясъчен цвят плочки и боя от слонова кост. Мивката беше инсталирана върху издухан плот от дърво. Умивалник, от Discesur. Azulejos, от Paz y Cia.

Баня с отделения

За да може тоалетната, която няма прозорци, да има естествена светлина, стената, която я отделя от банята, беше заменена от полупрозрачен стъклен панел от пода до тавана, което гарантира необходимия уединение. Мивка и кран, от Discesur.

План на къщата

Основни моменти от реформата: дяловете бяха премахнати и беше създадено ново двуфазно разпределение. Съоръженията, кухнята и банята бяха реновирани и беше направена нова тоалетна.