Коментари

Къща за живеене в покой

Къща за живеене в покой

В тази къща на ново строителство, разположен в a урбанизация на El Port de la Selva, Жиронаима големи прозорци Те предлагат завиден преглед на околната среда. В своя полза парцелът с наклон, на който седи, разделен на три тераси, и отличната работа на Martí & Sardà Arquitectes проучване, мотоциклет Sergi Monterde и компания Construcciones Porfit, На най-високо ниво е къщата, с а великолепна тераса който минава през цялата главна фасада; междувременно паркет солариум с басейн а в долната, маслинова горичка.
Проектът подчертава растението, което нарушава линейната си форма, за да се възползва по-добре от гледките и да получи по-голяма поверителност по отношение на съседните сгради; промяна, която също носи известно движение на жилищата. Що се отнася до интериора, разпределението се адаптира към нуждите на семейството на собствениците, двойка с три деца. Пространството беше организирано около голям хол, с интегрирана кухня. От дневната зона можете директно да влезете в основната спалня, с баня, а от противоположната страна започва широк коридор, който води до още три спални и втора баня. Липсата на килери в тези стаи се дължи на проста причина: че всички са имали гледки и че от три часа до терасата е имало достъп.
Спалните са проектирани само като среда за почивка, докато коридорът е оптимизиран с няколко вградени гардероба. Собственикът отговаряше за декорацията, истински страст по темата.
В хола той създаде семейна атмосфера, със собствен стил и добри идеи. Изненадано как се организира около две кръгли масички за кафе и избледнял килим в сини тонове с винтидж ефект, който събира диван с шезлонг, два фотьойла и три чанти. Играеше и с контраста на киароскуро.
Диванът внася яснота и светимостта му е засилена, особено с фоновата стена, облицована в антрацитово сиво. От своя страна този цвят присъства в двойката фотьойли и в кухненските мебели, което е доминиращият цвят. За спалнята той избра естествеността на препечените тонове и остави на младите, че цветът в спалното бельо има повече присъствие, за да постигне плюс жизненост. Отвън, в солариума и басейна, проектирани като басейн и в края на склона, без да променят пейзажа, цари спокойствие.

Реклама - Продължете да четете по-долу Къща с чудесни гледки

Къщата е проектирана с големи прозорци и директен достъп до голяма, издигната тераса, преди пейката, където е изграден басейнът. За разлика от бялата фасада, с чисти и прави линии, топлата смес от текстури на дърводелската плоча, каменната стена и паркета. Шезлонги, от търговец на Венеция. Фенери, от магазина на Индия и Тихия океан.

Зона за басейн за отдих

Басейнът, удължен и тесен, прилича на басейн, който, без да променя пейзажа, носи усещане за свежест. От тук, на ръба на естествения склон на парцела, се наслаждавате на привилегировани гледки към околностите.

Стая, свързана отвън

Голям прозорец в дневната зона позволява панорамна гледка към пейзажа, залива интериора с естествена светлина и го слива с екстериора. Усещането за простор се увеличава с дифаничното разпределение на хола, където кухнята и трапезарията споделят пространство. Диван, от търговец на Венеция. Маси, от Coco-Mat. Голям пуф, от Кадо. Килим от Luzio.

Една стена се откроява в антрацитово сиво

Ограждането в тъмно на стената на стаята, която получава повече светлина, предотвратява отблясъците. Този успех носи и плюс на декоративния стил. Вляво вратата, водеща към главната спалня. Фотьойли, от търговец на Венеция. Flexo, от Artemide. Подова лампа, от Pilma, с бял абажур. Ниски мебели от дърво, от Странна Земя. Възглавнички: розово, от Lu Ink и бежово, от Filocolore.

Външна трапезария

Извън къщата тази трапезария на открито предизвиква простотата на селския живот. Сред маслиновите дървета, в долната част на парцела, той поддържа визуалната връзка със строежа, въпреки че изглежда, че е извън него. Покривка за маса, от Индия и Тихия океан. Плетени купи, от търговеца на Венеция. Бели възглавнички, от Coco-Mat.

Трапезария с размер King

Осветена е от две лампи, които с колосални екрани увеличават това пространство, без да го презареждат. В допълнение, те са пропорционални на изключително дългата дървена маса, изработена по поръчка. Лампи, от Santa & Cole. Таблица, направена по поръчка, и банки, на La Bòbila. Върху него, плат, от Lu Ink. Бежови възглавници, от Coco-Mat. Директорски столове, продавани в Пилма.

Пречистени линии в кухнята

Отворена за всекидневната, кухнята е проектирана с гладки шкафове за врати, за да поддържа актуалната естетика на хола. Плюс стил: металното сиво на лампите, в хармония с неръждаемата стомана. Звънец от Фрекан. Хладилник, от Smeg.

Хроматична хармония в кухнята

Предницата за готвене и мивка беше защитена с панел от същия цвят като шкафовете. С тази цветова единица кухнята придобива повече визуална тежест и актуалност, дори ако е концентрирана в една стена. Кухня, изработена от Construcciones Porfit, в ламиниран ламинат и с плот от неръждаема стомана. Бел, от фирмата Frecan. Готварска чиния, Фостър. Фурна на Siemens.

Разпределението на кухнята

Между кухнята и трапезарията успоредно има широк проход, който прави циркулацията по-течна. До хладилника, вграден гардероб, от пода до тавана, е полезен като килер и гардероб. От тук започва зала, оборудвана с още килери, която води до спалните. Хладилник, от Smeg. Килими, от Zara Home, от естествени влакна.

Спалня без добавки

Декорацията на спалнята в тен с тонове хармонира с килима от естествени влакна и дъбови настилки. Околната среда, много естествена, придобива по-женствен и ретро въздух с прашни розови четки. Табло на глава, от Gemma Povo, от ковано желязо. Спално бельо, от Filocolore. Фотьойл от Индия и Тихия океан, от кожа. Подова лампа, от Pilma. Завеси, изработени от Кортинова.

Релаксираща атмосфера в банята

Дървесината и лепенката на стените, със своята текстура и разнообразие от нюанси, придават на банята допълнителна доза топлина, идеална за противодействие на изискания дизайн на монтираната на стената мивка, с вграден кран. Покритие с покритие от Weber, нанесено от Porfit Constructions. Hansgrohe душ.

Много функционална младежка спалня

Дървеният цокъл е, в допълнение към практичен протектор за стена, ултра топло табло, което приютява две легла, прикрепени и поставени в една линия, за да се оптимизира пространството. Бяло и зелено покривало, възглавница с букви и квадрант, от Filocolore. Печатна юргана, от Луцио. Възглавнички: бежово, от Индия и Тихия океан; и фуксии от El Corte Inglés. Меса от Икеа. Завеси, от Кортинова. На пода, възглавнички, от Coco-Mat.

План и разпределение на жилищата

- Използването на цвят като връзка между среди и ключов елемент за придаване на сближаване на хола. В това пространство, двуфазна и с интегрирана кухня, една от стените, с включена врата, е облицована в антрацитно сиво. Със същия цвят бяха избрани тапицерията на два фотьойла в дневната, платното на директорските столове в трапезарията и всички кухненски мебели.
- Ангажиментът към лампите за трапезария е урок със стил. В метално сиво и с дизайн на наслагвани екрани с ефект moire, те се хармонизират с плота и уредите.


Видео: Парамита център, Част 1, Изцелителната сила на Покоя, Стара Загора (Октомври 2021).