Съвети

Апартамент от 60 м2, адаптиран за семейство

Апартамент от 60 м2, адаптиран за семейство

Разположен в първия Eixample на град Валенсия, този апартамент от 60 квадратни метра пропилял чар, но не бил много функционален за двойката с малко дете, което току-що се е преместило в него. Трите му спални са корсирали интериора много и собствениците му не се чувстват комфортно в него, затова решават да го дадат в ръцете на архитекта Анка Лучана Ротару, за да го адаптират към нуждите си. "Беше необходимо да се генерират течни пространства, без да се губи идентичността на разширяваща се къща, с високи тавани и оригинални корнизи." Това обяснява на Анка основните цели на тази цялостна реформа, към която е добавено „генериране на възможно най-много място за съхранение, тъй като къщата е била предназначена за семейство с дете“.

Понякога трябва да загубите нещо, за да спечелите. И това се случи в тази къща. Архитектът реши да се откаже от една от спалните, така че жителите му да могат да живеят без стягане. Тази стая беше разделена между кухнята, родителската спалня и две шкафчета от таван до етаж, които служат като гардероб и като килер и място за пране. Комуникацията между стаите също беше основна. За целта Анка замени преградата, която затвори кухнята със стъклена стена и отвори нова врата с двойни крила между спалнята на децата и хола, „по този начин се постига голямо общо пространство, което позволява да се наблюдава малкото дете, докато играят “, казва архитектът. Що се отнася до довършителните работи, първоначалните дървени врати бяха възстановени, запазвайки дизайна на корнизите и бяха подредени два вида настилки, „порцеланова плочка и дърво, разграничаваща циркулационните пространства на трите стаи, които изграждат къщата ".

Интериорният дизайн и декорация са толкова дружелюбни и функционални, колкото и пода на къщата. Погрижени са всички детайли - от порцелановите копчета на вратите до електрическите ключове и същите бели, черни, сиви и кафяви тонове покриват всички стаи. Цветната нотка се осигурява от растенията, „които дават живот и внасят свежест отвън във вътрешността на къщата“, заключава Анка. Щастлив край

www.homelabdesign.com

Може да ви заинтересува:

- Перфектен апартамент с класически чар

- Апартамент в неутрални тонове

- Обновеното таванско помещение преди и след него

- Преди и след: Под, пълен със светлина и цвят

Реклама - Продължете да четете под щастливо семейство

Двойка с малко дете се премести в този апартамент от 60 квадратни метра, разположен в първото разширяване на Валенсия. Архитектът Anca Luciana Rotaru отговаряше за адаптирането му към тях.

Комфортна зона

Изглед към хола. Архитектът възстанови оригиналните корнизи, за да запази същността на къщата.

Цветна палитра

На неутрален фон, основан на сиви, бели и черни, са дадени щрихи от по-силни цветове.

детайли

Растенията внасят свежест в стаите.

Стъклен корпус

Кухнята общува визуално с хола благодарение на стъклените врати.

Сиво вещество

Кухнята също продължава с цветовата палитра на останалата част от къщата.

Повече дърво

Дървените плотове осигуряват топлото докосване.

Голям капацитет

За всеки детайл е погрижено да се възползвате максимално от пространството.

Всички интегрирани

Уредите са с панел, така че всичко да се интегрира перфектно.

Спечелете място

Взето е решение да се освободи със спалня, за да се разшири пространството за съхранение. На изображението - килера, който е създаден като килер и зона за пране.

Функционалност в краката ви

Подова плочка покрива зоните на прохода. На заден план спалнята за деца и отляво вратата на банята.

Първо впечатление

Детайл от декорацията на входа.

Вижте къде стъпвате

Благодарение на използването на два етажа зоните на проходите на стаите бяха обособени.

Заслужена почивка

Изглед към главната спалня, декориран в сиви тонове.

Излез от килера

Отделеното пространство в спалнята се използва за създаване на килер.

Закуска в леглото баня

Със същия етаж като входа, постигайки визуална приемственост между пространствата.

Бяло и сиво Два билета

Той беше спечелен в плавност благодарение на инсталирането на врата в детската спалня.

Винаги на очи

Така двойката може да наблюдава малкото си дете от хола.

ведрина

В тази спалня е използвана същата цветова гама.

превключватели

Ако обърнете внимание, можете да видите как са се погрижили и до най-малките детайли.

Предишен самолет Текуща карта Добро растение