Полезен

Стар под, който възстановява целия си блясък

Стар под, който възстановява целия си блясък

Патриша Галего

Интериорният дизайнер Víctor Zorita Той намери истинско бижу, когато прие поръчката на собствениците му. Търсеше млада двойка, либерални професионалисти етаж в център на Мадрид, както да живеят, така и да си вършат работата. Сградата е оригинална от 1912 г. и нейната структура потвърждава архитектурните критерии от онези години. Като предложения в полза високи тавани, балкони към улицата и дървени подове, За разлика от това, разделено разпределение, с интериорни помещения, които едва достигаха светлината. Фактът, че той беше в очевидно лошо състояние, с множество предишни творби - нито една неразделна и не винаги успешна - му позволи да започне от нулата.

Реформата беше предложена с две цели: създайте открита среда и направете естествена светлина да достига до всеки ъгъл. За да направи това, Víctor Zorita потиска разходните стени и преразпределя растението в по-широки пространства. Например, холът е резултат от обединението на две по-малки стаи. Анексирането му включваше и други декоративни решения, като например периметризиране на новото пространство с корнизи на тавана и скриване в тях LED ленти, които ви позволяват да се насладите на индиректно регулируемо осветление. Съществена част от реформата също беше рехабилитация на оригиналните елементи По този начин балконите възвърнаха предишния си блясък: вътрешните фралери - еквивалентът на щорите, нанесени върху вратите - бяха боядисани в бяло, за да подобрят светимостта на къщата; кристалите бяха заменени с изолационни стъкла; а външните железни мажори бяха лакирани в синьо. Земята от мелисов бор също беше рехабилитирана дори в кухнята, където се прилагаше специфична обработка на влага. Само в коридора и банята, на местата, където е била повредена, дървесината е заменена с ламинат. Що се отнася до стените, Виктор Зорита реши да ги боядиса в бяло, за да подобри светимостта, с две изключения: банята и предната част на камината в хола, където той използваше поразителни шарени хартии. И накрая, дизайнерът на интериора лично проектира голяма част от мебелите, като например дивана от синьо кадифе, в унисон с ролята на хола, или трапезарията и офисните маси, две обратни версии на един и същ набор от материали: стъкло и дърво.

Реклама - Продължавайте да четете под Декоративни ресурси

Ваза с тясна уста, от Икеа и люляк, от Сандра Маркос. Златен омар, от Zara Home.

Фокусна точка

Камината - първоначално на къщата-, стана главен герой на хола, покривайки стенния панел, върху който почива с поразителна хартия.
Моделът в сини тонове контрастира с мундщука, в бял мрамор и подчертава красотата на неговия дизайн.

хартия Перо фен, от колекцията граница, от фирмата Cole & Son. Фотьойл от Hanbel. Страж от Westwing.

Двойно дъно Патриша Галего

От двете страни на комина стената има две неуспехи, които бяха покрити с огледала от пода до тавана, за да увеличат визуално дълбочината на стаята.

Вдясно можете да видите стъклената кутия, която води към кухнята.

Холна маса, от Borgia Conti. Печатни възглавници, от Атанара; гладките бяха направени с платове Güell Lamadrid. На камината сиви свещници от Сандра Маркос.

Балансиращи форми

Правите линии изобилстват от камината, фотьойла и масичката за кафе. Въвеждането на кръгъл елемент, като страничната маса, нарушава преобладаването на парчетата с ъгли и балансира композицията.

Можете balconadas

Оригиналните врати бяха запазени, но функционалността им беше подобрена чрез замяна на старите прозорци с персонализирана система с двойни стъкла, която изолира интериора от климатични промени и шум.

Естествено осветление

Офисът е отделен от хола от библиотека с мазилки. Липсвайки отзад, светлината, която влиза през балконите, пресича пространството между рафтовете и достига до работната зона. Масата, с масивна дървесна структура и стъклен плот, е визуално много лека и не презарежда пространството.

Маса, проектирана от интериорния дизайнер Víctor Zorita. Лампата на Ханбел. Канцеларски материали и кутии
почувстван в книжарницата, от Икеа.

Таванна лампа

Три елемента привличат вниманието: таванната лампа със скулптурен дизайн, оригиналните центрове
на маса и картината на стената, рисувана от интериорния дизайнер. Благодарение на тях трапезарията се превръща в мащабна художествена галерия.

Забелязали ли сте масата? Изцапаният плик от масивно дърво изглежда плава благодарение на двете парчета ламинирано стъкло, които го поддържат.

Маса, проектирана от Víctor Zorita. Лампа, светлина и околна среда. Скулптурни центрове, Шиби.

Съюз връзка

Víctor Zorita избра цветното синьо като обща нишка между трапезарията и дневната зона. Виждаме го в ролята на камината, на дивана и в картината, която самият дизайнер на интериора рисува.

офис

То се намирало на входа, тъй като собствениците също използват дома като свое работно място. Оригиналният дизайн на таблицата придава характер на зоната. Зад, на стената, картина на Мигел Зорита.

Спомагателна кола

Играе тройна роля: декоративна, като парче, разположено между дневната и трапезарията; на съхранение, когато се използва като бар шкаф; и практични, когато бутилки, хляб или плодове са оставени под ръка, докато ядете или вечеряте. Модел, от Борджия Конти.

Стъклен корпус

Част от стената, която преди реформата отделяше дневната от кухнята, беше заменена от врата с два мряни листа, които съчетават профили в черно лакирано желязо и стъкло. Структурата позволява и двете среди да бъдат интегрирани или независими, без да губят естествена светлина.

В кухнята Виктор Зорита проектира маса на полуострова, която освен бар за закуска и бърза храна предлага и спомагателна работна повърхност. Ястия, купи и кухненски съдове, от Ikea.

Черно и бяло

Мебели, плот, качулка и дори мивка бяха избрани в черно, за да създадат блок, който визуално прилича на едно цяло парче. Контрастът му с белите стени добавя нотка на елегантност.

Мебели, от Зелари де Нузи. Плот, от Рак Керамика. Мивка, от Poalgi. Грифо, от Tres Taps. Дегустация Бел

Празно платно

Спалнята беше декорирана в този цвят - с включени подложки - за подобряване на спокойна атмосфера, която улеснява съня. Ролята пада върху текстила, с червени щрихи и норка, които затоплят околната среда.

Възглавнички и карета: щампи с червени мотиви, Атанара и обикновена, в норково покритие, от Сандра Маркос.

Подпечатано на гладка

Тя е отлична комбинация, когато възглавничките са групирани. Поставете равнината отдолу, с формат 50 х 50 см, а върху тях отпечатъците, правоъгълни и винаги по-малки.

Тропическа среда

Банята беше украсена с шарени хартия, листни листа. Над него кръглото огледало изглежда като слънцето на небесен пейзаж. Вратата е оригиналната, но с промени: там, където преди имаше кристали, бяха поставени дървени панели с корнизи, които превръщат листа в непрозрачна повърхност, за да гарантират уединение. В допълнение, тя беше боядисана в бяло, а металната дръжка беше реабилитирана, за да поддържа очарователния въздух от миналото.

хартия гълъб, от колекцията кислород, от фирмата Khroma. Espejo, от Maisons du Monde. Раирани кърпи от Zara Home, Аксесоарите са от H&M Home

Интимна атмосфера

Всеки детайл беше планиран за постигане на уютна атмосфера, в която можете да се отпуснете след ден на работа. Прозрачният екран за баня засилва усещането за простор. А лампата, окачен модел от естествени влакна, разположена в долната част на банята - пред тоалетната - постига косвено и интимно осветление, идеално за наслада на ритуали за красота и уелнес у дома. Таванна лампа, от Лерой Мерлин.

Жилищен план

Жилищен план

КЛЮЧОВЕ НА ПРОЕКТА

- Старите стени, които разделяха къщата на множество тесни отделения, бяха премахнати, за да се постигне двуфазно разпределение, което предаваше усещане за открити и празни пространства.

- Търсенето на естествена светлина беше основна цел на реформата. Víctor Zorita преориентира разпределението на пода към балконите, които минават през цялата фасада, и разработи системи, които биха улеснили преминаването на светлината, като кухненския шкаф или библиотеката без гръб на офиса.