Коментари

Гараж, превърнат в таванско помещение с площ 52 м²

Гараж, превърнат в таванско помещение с площ 52 м²

Трудно е да си го представим малък гараж, около 52 м2, може да се превърне в толкова уютен апартамент И уютен като този. Архитектите на този блудник са били Архитекти Мигел Анхел Санта Ибаньес и Рафаел Теедор - от студиото на ReHabitar Gestión - които, за да изпълнят проекта си, първото нещо, което направиха, бяха да съборят всички прегради, докато не получат напълно отворено пространство. Следващата стъпка се състоеше от Стени и тавани от гипсокартон, Това решение, освен че е по-удобно и по-бързо от традиционното нарязване и измазване, осигурява по-голяма топло- и звукоизолация, и е идеален за скриване на нови водопроводни и електрически инсталации. Основната цел беше да се постигнат светли и ярки среди. Ето защо при реорганизацията на пространството те издигнаха само необходимите прегради, за да създадат малка зала и съблекалня - помещения, затворени от поцинковани стоманени врати- и да даде поверителност на родителската спалня.

Едно от най-важните архитектурни решения беше да се постави в кухината, която някога заемаше входната врата към гаража a павета стена, покрита със стоманена решетка, Освен това, като мярка за сигурност и за придобиване на поверителност и поверителност, беше направена малка галерия, затворена от алуминиев стъклопакет, който придава изискана и екзотична ориенталска естетика на къщата. Подът беше покрит с плаващ под, а стените бяха боядисани в бяло; изключвам в кухнята, където боята от шисти се комбинира със смес от найлонова мрежа и гумена боя.

Що се отнася до декорацията, преобладава млад и модерен стил, с мебели от прости линии и кожена тапицерия в модерни цветове, Благодарение на комбинацията от червени и неутрални тонове както в мебелите, така и в детайлите и допълненията, в същото време бяха постигнати много динамични пространства и интензивен, но балансиран ефект. Освен това, следвайки една и съща декоративна линия в цялата къща, беше постигната визуална приемственост, която засилва усещането за простор. Разпределението на мебелите също беше проучено за функционално и за по-добро използване на пространството. Спалнята е пример за това как да се възползвате от наличните измервателни уреди, без да жертвате комфортна среда; леглото, с пружина за кутии и матрак на фирмата Flex, е обградено от ниски нощни шкафчета и таблото беше заменено с пейзажна картина.

Реклама - Продължете да четете под светла дневна

Вместо сегашната стена от тротоари, преди работата в това пространство беше входната врата към гаража. За да се осигури правилна вентилация на дома, стената не достига тавана, а е покрита със стоманена решетка, която позволява циркулация на въздуха. Диван, холна маса, стол и шифон. Всичко от Домус. Лампи, на Ideas Luz.

По време на реформата Пространство за растения

Между стената на тротоарите и хола беше направена галерия. Това беше затворено с алуминиева конструкция и кристали Climalit, които гарантират по-голяма топло- и звукоизолация. След това беше вдигната преграда Pladur.

Приемна зона

Изглед към хола със стъкленото заграждение на заден план. За да стане тази среда независима от входа на къщата, е създадена малка зала с преграда Pladur. Подът на цялата къща беше покрит с плаващи настилки. Допълненията са от Domus, LaDecó и Mynimo.

По време на реформата Прегради и стени

Новото разпределение на къщата беше постигнато чрез инсталиране на прегради Pladur, които не достигат тавана; По този начин естествената светлина достига до всеки ъгъл.

Функционална кухня

Конструкция Pladur частично затваря кухнята. Към полуострова беше прикрепена малка зона за хранене, която споделя пространство с хола. Маса и столове, от Domus. Уредите са от Fagor.

По време на реформата

Кухнята беше разпределена в U-образна форма. Мивката беше разположена под прозореца, за да се възползва от входа на светлината; След това плота беше инсталиран и, затваряйки работната зона, плот с ниски мебели, като плот.

Стена от шисти

Преграда от Pladur, с три парчета тротоари, отделя главната спалня от кухнята. Тази страна на преградата беше покрита с боя от шисти.

Спалнята

Неговата украса се стреми да не насища пространството. Следователно бяха поставени само необходимите мебели и вместо таблото беше окачен ландшафтен лист.

Изглед към хола от спалнята

За да придобие визуална амплитуда и светимост, той се отказа да постави врата; два ъглови дяла, частично независими от средите.

Решения за малка баня

В банята мивката беше инсталирана на издухан дървен плот. За визуално разширяване на пространството беше поставена голяма лунна рамка. Душът се затвори с прозрачни стъклени врати. Complementos, от Domus, La Oca и MDM.

Тавански план

За да бъде актуална къщата, бяха използвани цветове с ясна основа и анимирани с детайли от стомана и нотки на червено.