Коментари

Функционално и уютно таванско помещение

Функционално и уютно таванско помещение

Намира се в Barrio de Gracia през Барселона, това реколето навес Първоначално беше типичната къща за портиер, малка и забравена, но с невероятен потенциал за местоположението и прекрасните си гледки. Това интуитира интериорният дизайнер Антъни Шевалие, директор на творческата агенция Le Dèpartement (www.le-departement.com), който не се поколеба да го придобие като инвестиция, за да го превърне в релаксиращо пространство с частна градина, в най-чистия стил на апартаментите на курорта, типични за дестинации от висок клас.

Казано и направено. на тераса от 30 м2 претърпя цялостна трансформация. Основната му пречка, наклон на пода над 40 см, беше решена чрез замяна на настилката на плочки с дървен палет желаещи да две височини, Това решение позволи да се разделят пространствата в няколко среди: трапезария, изстудявам, салон и солариум. Резултатът е място, където спокойствието и уединението са лайтмотивът.
Реконструкцията на интериора на апартамента имаше за цел да използва максимално своите 20 м2 разпределени в хол / спалня, напълно оборудвана кухня и баня с душ. Тук също беше решена неравностите на пода със стъпала в кухнята и в банята. И как можете да включите зона за спане в наистина малко пространство? Решението беше да се вдигне кухнята, за да се превърне дивана в голямо легло, което се плъзга по случайна железопътна система. Кухнята е оборудвана и с всички основни уреди; или в полезрението, като микровълновата, или скрито в това, което се преструва на чекмеджета. Пералнята е в отделно помещение, до което има достъп от терасата и където също се съхраняват градински принадлежности.
Изборът на един и същ дървен под за цялата къща и полети рафтове те внасят нотка на лекота в цялото, докато визуално разширяват своите измерения. Пример за това е в хола и в банята, която също е играна с височина при влизане под душа. Характеристиките на таванското помещение го правят идеален за наем за дни на изпълнителни директори, туристи и филмови продуценти.

Реформа на височината:

Целта на реформата беше двойна: от една страна да извлече максимума от частната тераса, за да я превърне в оазис на спокойствие, а от друга - цялостно прекрояване на интериора, за да се осигури по-добро разпространение и по-голяма ширина на неговата добре използван 20 м2. И в двата случая външността и интериорът имаха значителни наклони, които трябваше да бъдат решени. Решението беше създаването на стъпки, които в същото време позволяват разделянето на среди. Котата на кухнята улесни местоположението на легло, изработено по поръчка с матрак, което благодарение на плъзгаща се релсова система се появява и изчезва след стена според времето на деня. Стените, боядисани в сиво, дървеният под и декорацията без строгост допринасят за духа на Дзен, който е много ценен в градската среда.

бюджет:
Външна дърводелска продукция 5 700 евро
Пергола и тенти 10 300 евро
Външно осветление 1200 евро
Изравняване на подове и вътрешен паркет 1850 евро
Боядисване 3 350 евро
Кухненски лифт € 729
Инсталация за светлина и вода 3 160 €
Баня 3150 евро
Врати и прозорци 1630 евро
ОБЩО € 31,069

Реклама - Продължете да четете под лакирани рафтове

Поставянето на няколко рафта върху малките празни стени на входа на къщата съчетава естетика и практичност. Имайте няколко пътеписи или дизайнерски книги върху тях, за да пресъздадете спокойна атмосфера. Лакирани рафтове в цвят на хрътки, от Валентин.

Вратите в перлено сиви тонове

На терасата входните врати и тази в стаята за перални, с елегантни корнизи, бяха боядисани в перлено сиво и в рамка в бяло. От двете страни на главната врата, няколко чаши
Камъкът с чемшир придава много шикозно докосване. В прозорците, също рамкирани в бяло, ролкови тенти, направени да се мерят с морска тъкан, бяха подредени така, че да устоят на дъжд и вятър.

Добре защитена трапезария на открито

Щедрата тераса беше разделена на няколко пространства. Между двете врати и прикрепена към стената, беше монтирана приятна трапезария, състояща се от разтегателна маса, помощни мебели и два сгъваеми стола. За да се избегне прякото слънце, е монтирана дървена пергола, облицована с морски плат. Над него наклонен покрив предпазва от дъжд и UVA. На заден план дървена стена с вградена врата придава на терасата по-голямо уединение.

С две височини

Важната неравномерност в пода на терасата беше решена чрез поставяне на дървена платформа със стъпало, което на различна височина напуска трапезарията, хола и солариума на зоната за охлаждане. До шезлонга се използва пуф от естествени влакна и като седалка, и като спомагателна маса. Диван и фотьойл от смола, устойчив на слънце, от Maisons du Monde.

Леки завеси

Около конструкцията на перголата бяха монтирани леки завеси, които при летене с вятъра предават усещане за мир. За да не им се движат прекалено много, трябва да закачите няколко тежести в долните краища. След салона, шезлонг с подложка и възглавници ви кани да вземете слънчеви бани през деня и напълно да се отпуснете през нощта.
Небрежна зона изстудявам, Килими от естествени влакна и набор от пухкави възглавнички, разпръснати по пода, съставляват хипи шикозното пространство на терасата. Няколко винтидни бюста на Буда в плюнато дърво и ароматизирани свещи, поставени на стратегически места, са основните декоративни парчета за създаване на нощна атмосфера, тежка от духа на Дзен. Възглавници и килими, от Calma House.

Стенни брави

Стенните светлини, светодиодни вдлъбнати прожектори на стъпалото, куб маса със светлина до дивана и романтичните свещи, разпръснати по пода и на перваза на прозореца, са отговорни за осветяването на различните пространства на терасата и създават атмосфера Приятно, топло и релаксиращо. Страничната стена беше боядисана в бяло, за разлика от сивото на дивана. По цялата дължина на него бе добавен дървен панел, за да има по-голяма поверителност вътре в терасата и да запази уединението на очите на другите, като същевременно се наслаждава на прекрасната гледка към града

Таванна лампа

Вътрешността на таванското помещение беше боядисана в мек сив тон, който контрастира с бялото на тавана и первазите; докато на пода беше избран дървен паркет. Сив, препечен и нотка на черно са тоналностите, избрани в цялата къща, пример за това виждаме в декорацията на този уютен салон. Живопис на хрътки от Валентин. Таванна лампа, Къщичка Малка къща.

Диванът става легло и обратно

Благодарение на диван система, инсталирана на релси и колела, диванът се превръща в легло и обратно в миг на око. Най-хубавото е, че има истински матрак, който позволява истинска нощна почивка. Основата на леглото се повдига лесно и оставя перфектно място за съхранение за съхранение на спално бельо. Възглавнички в тен тонове, закупени в Calma House.

Спално бельо от Capitoné

След като матракът е събран, леглото се трансформира в удобен диван. Облегалката и таблото за глава е изработено за измерване и тапицирано в спално бельо. До дивана няколко стъпала, прелетени и осветени с LED, отстъпват място на кухнята, подредена на по-високо ниво и скрита от стената, където диванът почива.

Керамични керемиди тип метро

Кой би го казал! В тази кухня има всичко: хладилник, фризер, миялна машина ... Как изглеждат чекмеджетата, всъщност крият уредите. В горната част бяха разположени шкафове за съхранение и микровълнова фурна, а в средата,
мивката, керамичният котлон и аспираторът с led осветление. В предната част керамичните плочки тип метро в лъскаво черно, от Acocsa Blue.

Дървен под

Пред входната врата беше поставен летящ рафт като бюро, за да получи място. Пликът беше покрит с опушена чаша, която носи елегантност. На масата, окачена на стената, беше телевизорът с въртяща се ръка, която позволява да се гледа екрана от всеки ъгъл на стаята. Табуретка с ленено покривало и черна тапицерия, направена по мярка. Подът на банята, изработен от дърво. С цел визуално разширяване на размерите на
в къщата беше монтиран дървен паркет, дори в банята. В тази зона обаче дървесината е обработена, за да устои на влажността на тази стая. В долната част на банята, на друго ниво, е монтиран душ, със стъклен заграждение и до който се осъществява достъп
Летяща стъпка. До него е помещението за перални машини, до което се влиза от врата от терасата.

Две дървени рафтове

Два рафта от обработено дърво са изработени от мебели за баня. Плетените кошници служат за съхранение. На плота беше поставена мивката, освободена с вграден кран, а на стената огледало със светодиоди. Остъклена керамика, от Acocsa Blue. Кранове, от The Bath Point.

Тавански план

Тавански план