Информация

Къща на юг от Майорка

Къща на юг от Майорка

Собственикът на този стар селска къща той се довери на опита на Майоркански архитект Арнау Панадес когато реши да го реформира. Целта беше да се превърне в по-модерна къща, която би имала всички удобства на днешния ден, но без да губи селската си същност или своя чар; И така е било.

Къщата, гледана отвън, поддържа каменна фасада и дори овощни дървета това вече имаше, но сега включва важни подобрения, които позволяват да се направи повече живот на открито. Сред тях е дава възможност за две веранди, изграждане на повишен басейн и интегрирана в околната среда и инсталиране на голямо железно стъкло който, разположен в сводест проход - преди да е предназначен за съхранение -, представлява щедър вход на естествена светлина и „буквално“ отваря къщата към пейзажа. По отношение на интериора, архитектът промени дистрибуцията, за да я направи по-функционална. Двете пространства, които спечелиха най-много от промените, бяха кухнята и хола, тъй като сега имат повече прозорци и метри. Причината е очевидна: те са пребивавания, където прекарвате много време, а също така са и мястото за срещи, където да бъдете със семейството и приятелите си. Следователно кухнята наистина е нещо друго. Може да се каже, че животът в къщата се върти около нея, защото това е открито пространство, където работната зона споделя пространство с трапезария и дневна зона; но също така има директен вход от улицата и достъп до верандата, която предхожда басейна.

Той е декориран, като останалите стаи в къщата, с простотата на а актуализиран и функционален селски стил; в която залагате на бялото в стените и тавана и керамична настилка, която имитира глинените плочки. Много успешна комбинация, която създава светли и в същото време уютни пространства и в допълнение, придава приемственост на различните среди на къщата. В хола и спалнята най-много се откроява естествеността на декорацията, базирана на сместа от Сурова тапицерия с селски мебели от естествено дърво. И тук, както в кухнята, наличието на естествена светлина залива двете среди и успява да свърже интериора с екстериора.

Реклама - Продължете да четете по-долу Изглед на верандата с трапезария на открито.

Тук се откроява голямата арка и куполният проход, който води към кухнята. Вдясно от снимката, оградата, която отделя тази зона от басейна. Тикови столове и маса с желязна стойка са от Tempo Mobles.

Къщата поддържа оригиналната каменна фасада и дори овощните дървета.

На изображението започва друга от верандите на къщата, от която започва стълбище, което води до покрива й, което се използва като солариум, когато пристига хубаво време, а също и като гледка.

Басейнът е интегриран в околния пейзаж.

Разположена на по-ниско ниво от останалата част от къщата, тя се съчетава с хоризонта и околната среда по естествен начин. Освен това е отлична гледка, от която да се насладите на залезите. Възглавнички и поднос, от Ikea.

Жилищната зона беше ориентирана към входа на естествена светлина.

В допълнение, за да свържат интериора с екстериора, диваните бяха поставени с лице към двете страни на вратата, водеща към верандата; масичка за кафе и шкаф за книги в черешово дърво; Всичко от Tempo Mobles.

Добра идея

Белият цвят, който залива цялата стая, а височината на тавана умножават естествената светлина и създават усещането за по-голяма амплитуда.

Кухнята и трапезарията споделят пространство

който е уютен от комбинацията от дъбова дървесина на мебелите Xey, продавана в Cuinart, и селските покрития. Маса и столове, от Tempo Mobles. Съдомиялна машина, от Siemens.

В спалнята беше направена голяма ниша, която замества традиционното табло.

За украса на стаята бяха комбинирани няколко текстури, а суровите тонове бяха смесени с тост. Маса, лампа, възглавници и завеси; на Tempo Mobles.

В спалнята

Отворът завърши с арка, която се откроява с размерите си и рамката на вратата на банята, отделя зоната за почивка от съблекалнята.

В банята има полувградена мивка в дървен шкаф.

Дизайнът му наподобява стара вана, а специалните й мерки позволяват монтирането на два крана с управление на лопатките.

Планът показва разделянето на къщата на две различни зони, които образуват L.

Този, който заема по-голяма площ и има квадратен етаж, се състои от зала, която води до две спални и хол; и родителската спалня. Втората зона е удължено и двуфазно пространство с кухня, трапезария и дневна зона.


Видео: "На почивка в България" док. филм на NDR; бълг. субтитри (Октомври 2021).