Информация

Гараж, преустроен в сегашно и северно таванско помещение

Гараж, преустроен в сегашно и северно таванско помещение

Виждайки това днес таванско помещение разположен в сграда от началото на ХХ век на Барселона, Трудно е да се повярва, че години наред стените му приютяват само автомобили, модели на части и принадлежности. Изследването, което постигна тази успешна реконструкция, беше SIRËE, като ръководителят на проекта е дизайнерът на интериора Дезире Гарсия Паредес, който признава, че когато й беше предложена възможността да преобрази този стар гараж, тя не се поколеба нито за миг: „пространството беше идеално за приветстваме своя динамичен, млад и модерен собственик. " Но, въпреки че условията на това местообитание не бяха съвместими с живота, неговата индустриална същност имаше много чар и една от основните цели беше опазването му.

Мястото имаше своеобразен триъгълен етаж от 60м2, който студиото реши, като постави две стаи в ъглите: в едната, банята, а в другата - съблекалня. Останалата част от откритото пространство се разпределя благодарение на дървен модул, който също успява да умножи квадратните метри. Вътре е входът с килер за съхранение на палта. Точно напротив, кухнята, която запазва една от откритите тухлени стени и стара работна маса, намерена в гаража. Когато завиваме, виждаме стълбище, което съдържа под него шкаф за книги и което води до горната част, където е спалнята.

За да се запази очарованието на миналото, материалите, които са били използвани по време на реформата, "са избрани така, че всеки от тях да може да бъде използван по времето, когато сградата е била построена", обяснява Дезире. Сред тях е хидравличната плочка, която определя зоната на кухнята като декоративен килим; Макаел мрамор или оголено дърво. За да се обединят пространствата, всички стени и тавани бяха боядисани в бяло. Сантименталната част е осигурена от декоративните парчета от семейството на собственика, които са били комбинирани с много растения, за да се превърнат градините, които обграждат къщата в нея.

www.siree.es

Реклама - Продължете да четете по-долу

Стълбището, което води до горния етаж на модула, където е разположена спалнята, е използвано за поставяне на шкаф с книги към хола.

Семейни спомени

Повечето от декорациите произхождат от семейството на собственика, така че във всеки ъгъл можем да забележим сантиментални щрихи за нея.

Има дърво

Този дървен модул е ​​проектиран от студио DIRËE, за да разпредели пространството. Под него виждаме входа с килера вътре.

Присъединете се и завладете

Стените и таваните бяха боядисани в бяло, за да обединят цялото пространство.

Тъмно минало

Това таванско помещение в Барселона с площ 60 м2 беше десетилетия гараж. Днес е отворен, модерен и много уютен дом.

влизане

При влизане виждаме вдясно дрешник, с който да закачаме палта и да съхраняваме обувки и отпред кухнята.

рационализация

Кухненският остров е работна маса, която е била в стария гараж и е била реставрирана, като е взела дървата, за да й придаде стар вид.

Разделителни пространства

В кухнята килим от хидравлични плочки ограничава пространството, като същевременно поддържа концепцията отворена.

От друга епоха

Материалите, които биха могли да бъдат използвани при изграждането на оригиналната сграда, са били използвани за поддържане на диалог с него, като Макаел мрамор за кухненския плот.

Вижда се тухла

Оставена е стена с оригиналната видяна тухла. Под него е съблекалнята, с стена на половин височина, за да не се загуби широтата на пространството.

Комфортна зона

Изглед на пространството, споделено от хола и трапезарията.

Трапезария

Трапезарията до стена да заема по-малко място.

Възползвайте се от височината

Една от малкото стени на пода е тази на банята, която беше оставена на средна височина, за да не се загуби усещането за простор. На тази стая, таванско помещение, което служи за съхранение.

баня

За да се направи това пространство, малко по-малко, да изглежда по-голямо, беше използвана счупена празна плочка с малък формат.

баня

Те също са сложили няколко месингови щрихи, за да създадат по-внимателна и индивидуална атмосфера.

баня

На пода беше използвана хидравлична плочка в сини тонове, а по стените в допълнение към белите плочки беше използвана миеща се бяла боя на базата на винилова емулсия.

баня

Банята беше разположена на един от върховете на триъгълния план на пода, за да се възползвате от нея.

преди

Години наред това лофт е домакин на коли, модели на части и принадлежности.

преди

Въпреки че изглеждаше невъзможно да се превърне този гараж в апартамент, интериорният дизайнер Desirée García Paredes видя, че „пространството е идеално, за да може да се настани неговият динамичен, млад и модерен собственик“.

преди

Тази стара таблица на изображението е тази, която беше възстановена, за да я използва като остров в кухнята.

преди

Височината на таваните беше една от основните атракции на този стар гараж.

преди

Това беше банята преди реформата