Други

Нощ и ден: Реновиран апартамент в Барселона

Нощ и ден: Реновиран апартамент в Барселона

Когато новите собственици на този апартамент в Барселона седнаха с дизайнера на интериора Адела Кабре, за да предложат реформата, им беше ясно, че предпочитат да правят без стаи, за да имат по-големи пространства. 120 квадратни метра от къщата, с изглед към Монджуик и Тибидабо, бяха разделени на три стаи, две бани, кухня, трапезария и хол, всички те са независими и не особено функционални за тях, двойка без деца. Сред списъка с желания от това, което искаха / са необходими за дома им, бяха спалня с баня и съблекалня, собствена спалня, малка спалня за гости и голямо общо пространство с кухнята, трапезарията и хола.

„Идеята беше да има достатъчно пространство, за да се насладите напълно и да не губите жилища в мъртви зони“, обяснява Кабре, който нарисува новия етаж, като раздели къщата на две зони, един ден и една нощ, разделени от дълъг коридор. Разпространението на една от спалните между съседната баня и коридора успя да разшири и двете и да направи място за предния гардероб като съблекалня. Обединяването на хола, трапезарията и кухнята в същата зона разшири границите на спалнята за гости и тоалетната за любезност и визуално разшири интериора. В палитрата от материали и цветове преобладават топли и естествени тонове и облицовки, като сивите и гамата от пръст, дърво и камък. Повечето от мебелите бяха създадени по поръчка, за да се адаптират перфектно към пространствата на къщата и най-важното - към нейните обитатели.

www.adelacabre.com
Снимки: Мирея Родригес

Може да се интересувате също:

- Под с класическо дърво

- Реновиран апартамент за придобиване на светлина

- Реформиран да успее: този апартамент е топъл и познат

Реклама - Продължете да четете под Нов живот

Интериорният дизайнер Adela Cabré подписва реформата на този апартамент от 120 квадратни метра, разположен на Каталонските острови Gran Vía de les Cortes, в Барселона.

По-малко е повече

Собствениците, двойка без деца, искаха да направят без някои стаи, за да имат по-просторни пространства.

Ден и нощ

Проектът е разделен на 2 зони: тази през нощта, където има голяма спалня със самостоятелен санитарен възел и съблекалня-кабинет, и дневната зона, където се намира дневната с интегрирана кухня.

материали

Подчертава особено дъбовото дърво, с ясен оттенък.

Разруши бариерите

Премахвайки стена от коридора, която комуникира със стаята, коридорът беше визуално интегриран и флуидността между пространствата беше благоприятна.

делене

Изглед към дневната-трапезарията-кухнята, с обособени пространства благодарение на стена на половина височина.

Черно и бяло

В кухнята избраха бели завършени мебели и магнетизирана черна стена.

Трапезария

С дървена маса и столове.

Използвано пространство

За създаването на шкафче до трапезарията е използвана вдлъбнатина.

Детайл за рафтове Черно е черно

Стената беше боядисана в черно, внасяйки дълбочина и индивидуалност в пространството.

връзка

Дълъг коридор свързва района ден и нощ.

Плъзгаща се врата между банята и съблекалнята

Банята вляво има голяма плъзгаща се врата, която я кара да се слее с съблекалнята. Зад бялата врата намираме зоната за тоалетна.

Спечелете място

Една от спалните беше премахната и нейното пространство беше разпределено между банята и коридора, като можеше да инсталира килери и да създаде гардеробна.

като

Шкафовете бяха проектирани по поръчка, като се възползваха изцяло от пространството.

баня

С дървена мебел и каменна мивка.

спалня

Разполага с преддверие, което служи като съблекалня и кабинет.

гледки

От спалнята се виждат Тибидабо, а от хола - Монджуик.

С любезното тоалетно

За контраст е избрана кръгла черна порцеланова плочка.

Преди и след

Планове преди и след реформата на етажа.


Видео: DJULIA & KRISTIAN KIRILOV - DEN I NOSHT Джулия и Кристиан Кирилов - Ден и нощ, 2019 (Октомври 2021).