Информация

Радикална промяна: етаж, проектиран по поръчка

Радикална промяна: етаж, проектиран по поръчка

Много спортен, любител на колоезденето и любител на дизайна. Това е профилът на момчето, което отиде в студиото на CaSA, за да реформира апартамент, разположен в Сант Антони, Барселона, който току-що купи. Въпреки че беше тъмна къща, много компартиментирана и със структурни проблеми, потенциалът беше огромен и архитектите знаеха как да го изтласкат докрай с цялостна реформа и индивидуален интериорен дизайн.

Реклама - Продължете да четете под Нов живот

Изследването на CaSA подписва тази реформа, която превърна тъмен, разделен и остарял апартамент в светъл, отворен и настоящ дом.

На колела

Собственикът е голям фен на колоезденето и беше изискване да намери място, където да съхранява моторите си. Архитектите проектираха индивидуална опора с метални тръби и защитиха стената със сиви плочки.

Мигнете към миналото

Старите врати бяха спасени и възстановени.

Първо впечатление

При влизане получаваме трапезарията, която споделя пространство с хола и кухнята.

Добре заобиколен

В трапезарията, маса PEDRALI базиран на художника Заида Сабатес. Столовете са ядец от Карл Хансен.

Стокхолмски синдром

Конзолата е от предишната серия Стокхолм от Ikea.

Да споделяш означава да живееш

Кухня, хол и трапезария споделят едно и също пространство след събарянето на няколко прегради.

Остров на съкровищата

Островът разграничава кухненската зона. В него, мивка на Ikea с кран Waterevolution, Лампата е от Onok осветление.

Черно на черно

Кухнята е проектирана от TPC.

Ще продължи ...

Сивите плочки са били използвани на една и съща предна част на къщата, но в различни размери. На входа 60х60, в кухнята 30х30 и в банята 10х10.

Скрит талант

В кухнята аспираторът е скрит на тавана. На плота, ваза реколта от Розентал.

Кълнове от земята

На рафт, покрит с плочки, купи от хабитат.

Бар обича

Табуретките са моделът тел от Pastoe.

украса

Поддържана е много дискретна цветова палитра и е добавен характер с текстурите.

Комфортна зона

диван stua, сеялка се намеси от Заида Сабатес и на преден план - маса от черен мрамор Tripodex от (+) проект.

Настолна игра

Масите за кафе са моделите отвор, Riva и objetcs от kettal.

Седалка за гнездо

стол с регулируема облегалка кошница от kettal.

Нека има светлина

Преди терасата беше баня и перално помещение, влезе много по-малко светлина.

тераса

Старата тераса, която беше затворена за поставяне на баня и място за миене, беше възстановена. На мястото, което преди е било пералнята, е създадена работна страна. Вдясно, прозорецът в банята.

Естествена светлина

Със структура от метални тръби архитектите са окачили огледало на прозореца, постигайки естествено осветление. Мивката е от Unisan и кранчето на Waterevolution.

Закон за прозрачност

Банята беше разположена на мястото, което обитаваше кухнята.Стъклен екран отделя зоната за душ от останалата част.

Цветна бележка

Остриетата катерица и гарван Pau Sanz и Vila придават цвят на четка.

Всичко тече

Старият под беше заменен с дъбов под, който придава сплотеност на пространствата.

В краката ви

В подножието на леглото, стола JED от хабитат.

Малка експозиция

На мраморна и метална маса от пръсти, ваза на Ettore Sottsass, в BD Барселона; работа на Сандро Бедини, поднос ТОВА Е и лампа Мила кошница за Санта и Коул.

Заслужена почивка

Легло на хабитатнощно шкафче Положителна вселенаo и висяща лампа Вибия.

преди

Можете да видите колко разделени са били пространството преди.

Салонът преди това Салонът преди това

Първото нещо, което направиха, беше да събличат пространството и да елиминират стените, които го потискат и това пречеше на светлината да достигне до вътрешността му. Конструкцията трябваше да бъде подсилена с метални греди, които бяха скрити благодарение на текстурирана лента за стена, която минава през горната част на основното пространство и в същото време служи за унифициране и размиване на LED светлините. Разпределението също беше променено: старата тераса, която беше затворена, за да създаде баня, и зона за миене, беше възстановена, а банята зае мястото на кухнята. Визуалната приемственост между помещенията се постига чрез промяна на пода на дъбово дърво и използване на една и съща сива плочка в различни размери на входа, кухнята и банята.

Салонът преди това Салонът преди това Изглед към терасата от хола преди Терасата преди

Заето от баня.

самолет

Адаптирането към нуждите на клиента и наличното пространство стана възможно благодарение на няколко индивидуално проектирани парчета с черни метални тръби. На входа конструкция служи за паркиране на велосипедите, на терасата някои барове са идеалната опора за растенията да се изкачват, а в банята те държат огледалото, разположено пред нов прозорец, който служи като лампа с естествена светлина. Украсата е запазена в много строга цветова палитра от бели, черни и сиви. Именно текстурите са използвани по-обилно, за да придадат характер и дълбочина на цялото. Някои парчета от Кетал и плантатор, намесени от художника Заида Сабатес, със своите картини от террацо траптанджо завършват.

www.colomboserboli.com
Стайлинг и арт направление: CaSAСнимки: Роберто Руис
www.robertoruiz.eu
www.kettal.com